FAIL (the browser should render some flash content, not this).
Cronologie
Ultimele 5 articole:
Linkuri utile:
Muhammad Ibn Saalih Ibn 'Uthaymeen

Abu 'Abdullaah Muhammad ibn Saalih ibn Muhammad ibn 'Uthaymeen at-Tameemee an-Najdee s-a născut în oraÈ™ul Unayzah, din regiunea Qaseem (în Arabia Saudită ) pe data de 27 Ramadaan 1347 D.H./1926 d.Hr. într-o cunoscută familie evlavioasă.

El È™i-a primit educaÈ›ia de la mulÈ›i învățaÈ›i remarcabili precum: Shaykh 'Abdur-Rahmaan as-Sa'dee, Shaykh Muhammad Ameen ash-Shanqeetee È™i Shaykh 'Abdul-'Azeez ibn Baaz.

Când a început să predea, un mare număr de studenÈ›i din interiorul È™i din exteriorul Arabiei Saudite au beneficiat de pe urma învățăturilor sale. Acesta avea un stil propriu de a interpreta È™i de a explica chestiunile religioase. El a fost unul dintre acei savanÈ›i care au slujit islamul fără idei preconcepute È™i care s-au È›inut departe de restricÈ›iile care rezultă din a urma orbeÈ™te o opinie. El a ieÈ™it în evidență prin deducÈ›iile logice È™i prin străduinÈ›a de care a dat dovadă în abordarea chestiunilor religioase, lucruri care au dovedit clar înÈ›elepciunea religioasă pe care o avea È™i corecta folosire a principiilor religioase pe care le-a adoptat.

La fel ca È™i Shaykh-ul ibn Baaz, atunci când dădea fataawa (verdicte religioase), el se baza pe dovezi din Coran È™i Sunna. El are aproximativ cincizeci de cărÈ›i (de fatwa) la activ. Shaykh-ul ibn 'Uthaymeen a predat Fundamentele CredinÈ›ei la Facultatea de Sharia, din cadrul Universității Islamice Muhammad ibn Sa'ood, Filiala Qaseem. De asemenea el a fost membru al Consiliului Marilor SavanÈ›i din Regatul (Arabiei Saudite) È™i a fost imam È™i khatyb la Moscheea cea Mare din oraÈ™ul Unayzah.

Shaykh-ul ibn 'Uthaymeen a murit într-o zi de miercuri pe 15 È™auual 1421 D.H./ 10 ianuarie 2001 d.Hr. El avea 74 de ani cînd a trecut în neființă.

Fie ca Allah (subhanahu wa ta'aala) să aibă milă de sufletul lui, amin!

 


Sursa: http://www.fatwa-online.com/scholarsbiographies/15thcentury/ibnuthaymeen.htm

Traducere: Khalid